Wednesday , November 29 2023
Breaking News

Proiectare Instalatii Termice

Sunt necesare serviciile de proiectare instalatii termice?

In cazul in care vreti sa treceti de la vechiul sistem de incalzire la unul mai modern, este indicat sa opati pentru proiectare instalatii termice. O astfel de proiectare este necesara si in cazul in care deja va aflati in faza de constructie a noii dvs. case. Despre acest subiect vom discuta in randurile de mai jos.

Ce trebuie stiut despre proiectare instalatii termice?

In cazul in care nu v-ati decis cu privire la instalatia termica, luati legatura cu un inginer sau cu o firma de specialitate. Nu doar ca veti obtine o proiectare instalatii termice, ci veti afla si ce vi se potriveste perfect. Facem referire la tipurile de centrale termice pe care le puteti alege pentru acasa.

Asadar, este necesara o proiectare instalatii termice din mai multe motive. In primul rand, efectuandu-se instalatia in baza unui proiect, aveti mai multe avantaje. De exemplu, aveti certitudinea ca lucrarea este realizata la standardele cele mai inalte. Aveti de asemenea satisfactia ca instalatia termica functioneaza in parametri optimi.

Cu o proiectare instalatii stiti exact ce materiale trebuie sa cumparati. Nu mai faceti cumparaturi inutile (mai multe tevi, mai multe coturi sau alte elemente). De asemenea, nu mai cumparati marfa insuficienta. Practic, avand proiectarea instalatiei, totul va iesi ca la carte.

Avand proiectarea instalatiei termice, stiti si ce tip de centrala termica vi se potriveste. In continuare va prezentam optiunile.

Tipuri de centrale termice

Cu o proiectare instalatii termice, va este mai usor sa alegeti centrala potrivita. De exemplu puteti alege o centrala termica pe gaz. Aceasta este potrivita pentru a incalzi orice tip de incapere. Este compatibila cu toate tipurile de incalzire, si este usor de folosit avand totodata un randament crescut.

Este compatibila cu toate tipurile de instalatii termice. Ca dezavantaje mentionam faptul ca are pretul destul de mare, si mai trebuie chemat un expert si pentru montajul special al acesteia.

Centrala electrica poate fi si ea aleasa de catre proprietarii de locuinte (care au curent electric acasa). O asemenea centrala nu produce noxe, este silentioasa si are costuri reduse. Are si o eficienta crescuta, nu provoaca pierderea caldurii si are costuri reduse de instalare.

Cu toate acestea, o astfel de centrala nu reprezinta solutia ideala pentru casele care au suprafete mari. Costurile de elecricitate din ce in ce mai mari ar putea fi un argument impotriva acestui tip de centrala.

Proiectare Instalatii TermiceCentrala pe lemne poate fi de asemenea o solutie in zonele in care nu exista retea de gaze naturale. Aceasta solutie poate incalzi orice tip de locuinta, este durabila si inlocuieste orice soba clasica cu succes.

Se gasesc asemenea centrale in dimensiuni diferite, si toate au un foarte bun randament. In plus, sunt renumite pentru faptul ca pastreaza caldura pentru foarte mult timp.

Ca si dezavantaje am putea mentiona aici faptul ca trebuie alimentata frecvent. In plus, o asemenea centrala necesita si montaj special.

Alte optiuni

Atunci cand se efectueaza o proiectare instalatii termice, expertii pot lua in considerare si alte optiuni. De exemplu, se poate face proiectul pe baza unei centrale termice cu bricheta de lemn/rumegus. Se poate opta si pentru centrale pe peleti. Acestea sunt alternativele perfecte pentru centralele pe lemn sau pentru cele pe bricheta.

Si aceste centrale termice vin insotite de multe avantaje si dezavantaje. Indiferent insa de ce alegeti, aveti nevoie de o proiectare instalatii termice.

Check Also

Asfaltare Curti

Asfaltare Curti

Ce materiale contine asfaltul folosit pentru asfaltare curti? Proprietarii care doresc o curte cu aspect …

Close