Tuesday , September 26 2023
Breaking News

Biserica Fortificata Prejmer

eIata de ce merita sa vizitati Biserica fortificata Prejmer!

Probabil ati auzit cel putin odata discutandu-se in jur despre Biserica fortificata Prejmer. Este una dintre cele mai renumite biserici din Romania, iar mai multe detalii aflati in randurile care urmeaza.

Veti descoperi chiar si o serie de motive intemeiate datorita carora ar fi indicat sa ajungeti aici cel putin odata. Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa discutam despre aceasta faimoasa biserica din Transilvania!

Unde se afla Biserica fortificata Prejmer?

Inainte de a merge la Biserica fortificata Prejmer, trebuie in mod evident sa aflati si unde se afla aceasta. Trebuie sa cunoasteti adresa dar si intervalul de timp in care biserica poate fi vizitata. In mod evident nu veti dori sa ajungeti pana la biserica si sa nu puteti vizita. Ar fi cu siguranta un lucru nu tocmai placut.

Biserica Fortificata PrejmerAsadar, biserica se afla in localitatea cu acelasi nume (Prejmer). Este vorba despre o localitate (comuna) din judetul Brasov, care se afla la o distanta de doar 15 kilometri de Brasov. Mai exact, daca doriti sa ajungeti repede aici, introduceti pe Waze Strada Mare 2, Comuna Prejmer, Brasov. Veti descoperi cele mai utile rute pentru a ajunge la biserica.

Totodata, aici aveti posibilitatea de a descoperi si cetatea Prejmer. Insa, dat fiind faptul ca este vorba despre biserica in acest articol, vom continua dezvaluirile despre biserica.

De ce merita vizitata aceasta biserica?

Biserica fortificata Prejmer este unul dintre obiectivele turistice de top ale judetului Brasov, si nu numai. Este vorba despre o biserica a carei vechime este una destul de mare. Biserica a fost construita la Ordinul Cavalerilor Teutoni, iar constructia a inceput in anul 1218.

Acestia nu au apucat insa sa finalizeze constructia. Dat fiind faptul ca au fost expulzati, biserica a fost construita in continuare de catre cistercieni. Planul bisericii in forma de cruce greaca a suferit modificari in perioada 1512 – 1515. Totul se datoreaza anexarii a doua nave laterlae inegale, dar si extinderii navei centrale.

Un amanunt foarte interesant este acela ca aceasta Biserica fortificata este cea mai mare biserica evanghelista din Romania. Totodata, este si cea mai cunoscuta astfel de biserica de pe teritoriul tarii noastre si printre cele mai mari din sudul Europei.

Acesta poate fi unul dintre motivele intemeiate datorita carora merita efectuata o vizita aici cat mai curand posibil. In plus, ceea ce nu multa lume cunoaste este faptul ca este singura biserica din Romania care a fost inclusa in faimosul Ghid Verde Michelin. Acest ghid a notat biserica cu trei stele (3 stele Michelin). Nu exista alta biserica sau alta destinatie turistica in Romania care sa aiba primite 3 stele Michelin.

Cine poate vizita biserica?

Exista familii care prefera ca in zilele de weekend sa vina la Biserica fortificata Prejmer pentru a-si face poze si pentru relaxare. In plus, xista de asemenea persoane care abia ce au auzit despre Biserica fortificata Prejmer, si acum sunt foarte curioase sa ajunga aici.

Exista de asemenea scoli care organizeaza diverse excursii. Biserica fortificata din Prejmer ar trebui sa fie pe lista celor de la scoli. Cei mici vor asimila informatiile pe care le vor afla la biserica in cel mai scurt timp.

Si persoanele fara un loc de munca pot veni aici. Practic, Biserica fortificata Prejmer poate fi vizitata atat de catre familii cat si de catre persoane singure si nu numai.

Close